08 - 744 10 40
Välj en sida

Om Oss

Experience the taste

Mini Ellada AB firar 50 år i smakens tjänst. Femtio år med noggrant utvalda produkter för ett smakfullt liv. I kvalitetsservice sedan 1970 levererar vi den smak och kvalitet som vi alla känner och älskar.

Mini Ellada

Mini Elladas historia börjar med Konstantinos Kefalidis. Född och uppvuxen i Grekland, kom till Sverige på 60-talet där hans karriär startade inom möbelindustrin i Skillingaryd, Småland.

1970

Konstantinos kände att det var något som saknades i hans liv i uppe i det kyliga Norden. Värmen från Medelhavet, “Nóstos”. Det grekiska ordet som beskriver den värmande känslan av att komma hem.

En idé växte fram. Han tog tjänstledig i två månader, hyrde ett lager i Skillingaryd och köpte en Televerks Duett. Han körde sedan hela vägen till Grekland där han fyllde bilen och en hel tågvagn med grekiska och mediteranska produkter som fick färdas hela vägen tillbaka till Skillingaryd. Allt han tog med sig lyckades han sälja på endast några få dagar och succén var uppenbar! Han hade hittat sitt kall; att fylla den skandinaviska marknaden med hälsosamma och smakfulla produkter från hans barndom. Han återvände aldrig till sitt gamla arbete utan fortsatte i samma takt. Så småningom byttes Duetten ut mot lastbilar och Mini Ellada tog fart mot en lyckad framtid.

1982

12 år senare hade företaget växt ur lagret i Skillingaryd och Mini Ellada flyttade sin bas till Stockholm och har varit kvar där sedan dess.

År av framgång följde och det egna varumärket MINELLA grundades som i dagsläget består av varor från hela världen, producerade och packade exklusivt för MINELLA.

2005

Nästa generation på Mini Ellada sätter sin prägel på företaget och grundar MINELLA Premium serie. En linje med speciellt utvalda produkter med utsökt kvalitet. 

2020

Mini Ellada firar sitt 50-årsjubileum. 50 år med att erbjuda kvalitet och smak till den svenska marknaden.

“Mini Ellada firar sitt 50-årsjubileum.

50 år med att erbjuda kvalitet och smak till den svenska marknaden.”

Mini Ellada AB

Upplagsvägen 25B, SE-117 43 Stockholm – Sweden

 

Minella Logo